Navigation


Nikotin

De flesta människor kommer i kontakt med nikotin genom snus. Snuset rökförgiftning är ett mycket effektivt sätt att absorbera nikotin, eftersom lungorna är organ specialiserade på gasutbyte med blodet, blir ytan våt vävnad syre-eller nikotin-direkt kontakt med bidraget blod. NikotinRökaren absorberar upp till 95% av nikotinet inandas. Det faktum att rökare hjärtfrekvens och blodtryck ökar med minuter efter den första inandning, ger en uppfattning om den hastighet med vilken läkemedlet distribueras i hela kroppen. Du kan också andas nikotin när du kontaktar rökare.Narkotikamissbruk

Nikotinberoende ger en ganska stark, vilket resulterar i människor som slutar röka en stark nivå av ångest. Lusten att röka före känslomässigt lidande, irritabilitet, rastlöshet, depression och koncentrationssvårigheter. Fysiskt det är en minskning det är en minskning i blodtryck och hjärtfrekvens, och förändringar i mag-och sömnproblem. Nikotinberoendet kan övervinnas, återvinna det mesta av effekterna.Tillverkning

Nikotin är från de torkade bladen av anläggningen snus (Nicotiana tabacum). Bladen innehåller mellan 2 och 8% av nikotin, vilket kan tas som en oljig vätska, färglös eller gulaktig. Har en genomgripande och bestående obehaglig lukt och smak stark. Nikotin har använts som insektsmedel, men med tanke på dess risk, har ersatts av säkrare ämnen.

 

Risk

Nikotin verkar på nerverna stimuleras av acetylkolin, en neurotransmittor. Eftersom dessa nerver är fördelade över hela kroppen, inklusive hjärnan och det autonoma nervsystemet kan effekterna av nikotin vara utbredd och varierande.

Nikotin stimulerar binjurarna att producera adrenalin och noradrenalin, vilket ger en ökning av blodtryck och hjärtfrekvens, och en sammandragning av blodkärlen. Det ökar också koncentrationen av fettsyror i blodet. Dessa syror stimulerar trombocyter aggression, inledningsfasen av blodproppar bildas.

Nikotin inte bara direkt leda till hjärt-kärlsjukdomar, men kan orsaka andra oönskade biverkningar. Det finns heller inga tvivel om att rök nikotin snus kan orsaka angina attacker hos patienter som lider av denna sjukdom. Det är känt att även påverkar bukspottkörteln, minskar nikotin mängden pankreas sekretion, och därför rökare tenderar att drabbas oftare än duodenalsår. Nikotin ökar också frekvensen av halsbränna och matsmältningsbesvär, kallas slappnar av musklerna hjärt ringmuskel som normalt förhindrar mat och magen flöda tillbaka till matstrupen.

Under graviditeten fostret kan påverkas, har hittat spår av nikotin i fostervattnet av mammor som röker, kan orsaka medfödda missbildningar hjärta. I djurstudier, höga doser av nikotin producera fosterskador. Du kan också indirekt påverka fostret genom att öka frisättning av oxytocin av mamman, livmodersammandragningarna inträffar, minskar blodflödet till livmodern till moderkakan sängen.

Nikotinförgiftning i sin rena form är dödligt och absorberas lätt genom huden producerar ett hjärtstillestånd inom några minuter. Mindre allvarlig förgiftning orsakar illamående, magont, diarré, yrsel, förvirring, nedsatt hörsel och syn, synkope, kramper och svettningar. Kronisk förgiftning, som i alla rökare, lokal irritation i luftvägarna och matsmältningsbesvär, liksom matsmältningsproblem, blodkärl kontraktion, förhöjt blodtryck.

 


Språk

Spanska Engelska Tyska Franska Ryska Japanska
Portugisiska Svenska Italienska Nederländska Grekiska Kinesiska

Reklam


Stockholm VäderAndra droger


Links