Navigation


Ecstasy

Ecstasy är ett antal ämnen som fanns populärt i slutet av 80-talet under namnet designer droger. Detta är vanligtvis amfetamin föreningar till vilken tillsätts en del av mer eller mindre hallucinogena påverkar. EcstasyDet säljs som piller eller tabletter som är skrivna för att urskilja olika ritningar.

Ecstasy upptäcktes 1912 av Merck samtidigt söka efter en aptitnedsättande läkemedel och därefter överges av sina psykoaktiva effekter. Även om flera ämnen som faller under detta namn mest kända är ecstasy, ketamin, GHB.Effekter

Ger upphov till blandade erfarenheter mellan stimulans och förändrad varseblivning, för vilka de har jämförts med en blandning av amfetamin och en hallucinogen som heter meskalin. När konsumeras i tablettform, till dess absorption av matsmältningssystemet delas ut till blodomloppet är långsammare än för andra administreringsvägar.

De psykologiska effekterna är eufori, empati, ökad självkänsla, hämningslöshet, ökad sexuell lust, pratsam, rastlöshet, förvirring, förtryck.

De fysiologiska effekterna är takykardi, arytmi, högt blodtryck, muntorrhet, svettning, kramp i käkarna, darrningar, uttorkning och ökad kroppstemperatur.Risk

Den största risken för designer drugs är främst ångestattacker, depressionssjukdomar, psykotiska störningar, svår höjning av kroppstemperaturen, arytmi, kramper, njursvikt, coagulapatía, blödningar och stroke, leversvikt.

 


Språk

Spanska Engelska Tyska Franska Ryska Japanska
Portugisiska Svenska Italienska Nederländska Grekiska Kinesiska

Reklam


Stockholm VäderAndra droger


Links