Navigation


Νικοτίνη

Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τη νικοτίνη μέσω του ταμπάκο. Η εισπνοή καπνού ταμπάκο είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να απορροφήσει τη νικοτίνη, δεδομένου ότι οι πνεύμονες είναι όργανα που ειδικεύεται στην ανταλλαγή αερίων με το αίμα, η επιφάνεια βραχεί οξυγόνο ιστούς ή νικοτίνη άμεση επαφή με τη συμβολή αίμα. Ο καπνιστής απορροφά το 95% της νικοτίνη που εισπνέει. Το γεγονός ότι η καρδιακή συχνότητα του καπνιστή και η αρτηριακή πίεση αυξάνεται κατά λεπτά μετά την πρώτη εισπνοή, δίνει κάποια ιδέα για την ταχύτητα με την οποία το φάρμακο διανέμεται σε όλο το σώμα. Μπορείτε επίσης να εισπνέουν νικοτίνη όταν επικοινωνείτε με τους καπνιστές.Εθισμός

Εξάρτηση από τη νικοτίνη παράγει μια αρκετά ισχυρή, με αποτέλεσμα τα άτομα που διακόπτουν το κάπνισμα ένα ισχυρό επίπεδο άγχους. Η παρόρμηση για κάπνισμα προηγείται συναισθηματική δυσφορία, ευερεθιστότητα, ανησυχία, κατάθλιψη και δυσκολία στη συγκέντρωση. Σωματικά υπάρχει μια μείωση υπάρχει μια μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού, καθώς και οι αλλαγές στο πεπτικό και διαταραχές του ύπνου. Εξάρτηση από τη νικοτίνη μπορεί να ξεπεραστεί, ανάκτηση τα περισσότερα από τα αποτελέσματα.Βιομηχανία

Η νικοτίνη είναι που λαμβάνεται από τα αποξηραμένα φύλλα του ταμπάκο φυτών (Nicotiana tabacum). Τα φύλλα περιέχουν μεταξύ 2 και 8% της νικοτίνη, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως ελαιώδες υγρό, άχρωμο ή κιτρινωπό. Έχει ένα ευρέως διαδεδομένο και επίμονη δυσάρεστη μυρωδιά και έντονη γεύση. Η νικοτίνη έχει χρησιμοποιηθεί ως εντομοκτόνο, αλλά με δεδομένο τον κίνδυνο της, έχει αντικατασταθεί από ασφαλέστερες ουσίες.

 

Κινδύνου

Νικοτίνη δρα στα νεύρα υποκινείται από ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή. Επειδή τα νεύρα αυτά κατανέμονται σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου και το αυτόνομο νευρικό σύστημα, τα αποτελέσματα της νικοτίνη μπορεί να είναι ευρεία και ποικίλη.

Η νικοτίνη διεγείρει τα επινεφρίδια να παράγουν αδρεναλίνη και η νοραδρεναλίνη, δίνοντας μία αύξηση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού, και τη συρρίκνωση των αρτηριών. Επίσης, αυξάνει τη συγκέντρωση των λιπαρών οξέων στο αίμα. Αυτά τα οξέα τόνωση των αιμοπεταλίων επιθετικότητα, η αρχική φάση της θρόμβωσης.

Η νικοτίνη όχι μόνο άμεσα να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο, αλλά μπορεί να προκαλέσει άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες. Δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι ο καπνός για εισπνοή νικοτίνης μπορεί να προκαλέσει επιθέσεις στηθάγχης σε ασθενείς που πάσχουν από την ασθένεια αυτή. Είναι γνωστό ότι επηρεάζει, επίσης, το πάγκρεας, η νικοτίνη μειώνει την ποσότητα του παγκρέατος έκκριση και, ως εκ τούτου, οι καπνιστές τείνουν να υποφέρουν πιο συχνά από δωδεκαδακτυλικό έλκος. Η νικοτίνη αυξάνει επίσης τη συχνότητα της καούρας και της δυσπεψίας, χαλαρώνει τους μυς που ονομάζεται καρδιακή σφιγκτήρα, η οποία κανονικά εμποδίζουν τα τρόφιμα και το στομάχι χυμούς ροή πίσω στον οισοφάγο.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το έμβρυο μπορεί να επηρεαστεί, έχει βρεθεί ίχνη της νικοτίνης στο αμνιακό υγρό από μητέρες που καπνίζουν, μπορεί να προκαλέσει συγγενείς δυσπλασίες της καρδιάς. Σε μελέτες σε ζώα, υψηλές δόσεις της νικοτίνη παράγουν εμβρυϊκές ανωμαλίες. Μπορείτε επίσης να επηρεάσει έμμεσα το έμβρυο με την αύξηση της απελευθέρωσης της οξυτοκίνης από τη μητέρα, συστολές της μήτρας εμφανίζονται, μειώνοντας τη ροή του αίματος προς την μήτρα με τον πλακούντα κρεβάτι.

Νικοτίνη δηλητηρίαση στην καθαρή του μορφή είναι θανατηφόρα και απορροφάται εύκολα από το δέρμα παράγει καρδιακή ανακοπή μέσα σε λίγα λεπτά. Λιγότερο σοβαρή δηλητηρίαση προκαλεί ναυτία, πόνο στο στομάχι, διάρροια, ζάλη, διανοητική σύγχυση, προβλήματα ακοής και όρασης, συγκοπή, επιληπτικές κρίσεις, και την εφίδρωση. Χρόνιας δηλητηρίασης, η οποία είναι σε κάθε καπνιστή, τοπικός ερεθισμός της αναπνευστικής οδού και δυσπεψία, καθώς και πεπτικές διαταραχές, το αίμα συστολή σκάφος, αυξημένη αρτηριακή πίεση.

 


Γλώσσες

Ισπανικά Αγγλικά Γερμανικά Γαλλικά Ρωσικά Ιαπωνικά
Πορτογαλικά Σουηδική Ιταλικά Ολλανδικά Ελληνικά Κινέζικα

Publicité
Αθήνα ΚαιρόςΆλλα φάρμακα


Σύνδεσμοι